Autorităţile de la Berlin au solicitat, Facebook Germania s-a conformat: Compania a anunţat că va şterge toate comentariile "încărcate de ură"

Autorităţile de la Berlin au solicitat, Facebook Germania s-a conformat: Compania a anunţat că va şterge toate comentariile "încărcate de ură"
Foto: theimaginativeconservative.org

Facebook Germania a promis „trei noi măsuri pentru a face față rasismului pe platforma de socializare”, în contextul crizei imgranților, după ce autoritățile de la Berlin i-au reproșat că nu este suficient de rapid în a combate astfel de mesaje, informează AFP, citată de Agerpres.

Rețeaua a anunțat într-un comunicat că va lua noi măsuri, una dintre ele fiind un parteneriat cu o organizație ce supraveghează conținuturile postărilor.

„Obiectivul este de a îmbunătăți gestionarea reclamațiilor (celor care se plâng de mesaje încărcate de ură sau rasiste)”, a declarat Ministrul german al Justiției, Heiko Maas, după o întrevedere cu conducerea companiei. Acesta a mai adăugat că măsurile se vor pune în aplicare „dacă este posibil până la sfârșitul anului”.

Maas a îndemnat în ultimele zile rețeaua de socializare să „facă mai mult pentru ca rețeaua să nu devină o curte de recreație pentru extrema dreaptă”.

Facebook Germania a anunțat că șterge „tiradele încărcate de ură împotriva anumitor grupuri protejate și apelurile la violență”, dar Berlinul tot l-a acuzat că nu reacționează suficient de repede.

În Germania au apărut tot mai multe comentarii xenofobe pe internet, în condițiile în care țara se confruntă cu un aflux de imigranți. Pe de altă parte, s-au organizat și mai multe manifestații de solidaritate față de aceștia.