Avertizare pentru Europa: Gruparea teroristă Stat Islamic ar fi creat o toxină mortală pe care ar putea să o folosească pe continent

Avertizare pentru Europa: Gruparea teroristă Stat Islamic ar fi creat o toxină mortală pe care ar putea să o folosească pe continent
foto: secretele.com

Gruparea jihadistă Stat Islamic ar fi creat o toxină mortală pe care s-ar putea să o folosească într-un atac cu arme chimice asupra Europei, avertizează Abdelhak Khiame, directorul Biroului Central al investigaţiilor judiciare din Maroc, notează The Sun.

Potrivit lui Khiame, agenția care se află sub condcerea sa a deconspirat la timp un posibil atac cu gaz muștar, dar și că organizația teroristă a creat o toxină care, dacă este atinsă, este letală.

"În ceea ce priveşte armele chimice, am văzut cât de uşor le este să le fabrice. Substanţele care au fost folosite în complotul descoperit de noi în februarie sunt disponibile în magazinele din Marea Britanie şi din toată Europa. Ei pot să folosească aceste substanţe foarte uşor pentru a crea astfel de arme", a explicat acesta.

Autoritățile au descoperit o celule marocană formată din zece persoane, iar forțele de ordine îi suspectează că ar fi creat gaz muştar. Într-unul dintre borcanele descoperite de agenţi se află o substanţă extrem de periculoasă care provoacă leziuni nervilor şi tesutului cerebral, putând fi folosită pentru a contamina alimentele, apa sau pentru a fi pulverizată în aer.

"Una dintre substanţele pe care le-am găsit este atât de periculoasă, încât dacă este pulverizată pe mânerul uşii de la o maşină şi o atingi, o să mori", a continuat oficialul marocan.

Ultima oră
09:04 - Bilanțul victimelor produse de erupția vulcanului din insula Java: 13 morți și 41 de răniți (VIDEO)
08:16 - Incendiu puternic în apropiere de Centura Capitalei, cu degajări mari de fum. Șoferii sunt sfătuiți să ocolească zona (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Predicțiile pentru fiecare zodie în luna Șobolanului, sub element Metal Yang (VIDEO)
23:34 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: În luna Șobolanului, sub element Metal Yang, provocarea e la nivel de conducere / În sectorul României sunt niște stele oribile. Totul e să fim calmi (VIDEO)
22:55 - Iulian Fota: Cel mai prost scenariu pentru România ar fi o confruntare militară majoră Rusia – Ucraina / Pretențiile rușilor merg mult dincolo de Ucraina. Ei vor drept de veto și pe soarta noastră (VIDEO)
22:22 - Bărbat din Năvodari, condamnat pentru că avea trei neveste. Ce pedeapsă a primit
21:53 - Nicolae Ciucă anunță o ședință după confirmarea primelor cazuri de infectare cu Omicron: Voi dispune măsuri. Nicio clipă nu trebuie pierdută
21:46 - Austria: Peste 40.000 de oameni au protestat în Viena față de restricții și planurile privind vaccinarea obligatorie (VIDEO)
21:27 - Doi turiști ucraineni, atacați de o ursoaică în zona Castelului Peleş. Ursoaica va fi relocată / Versiunea primarului din Sinaia
20:54 - Pakistan: Un bărbat a fost torturat, ucis și incendiat de sute de oameni după ce ar fi dat jos niște afișe cu citate din Coran