Avion al unei companii norvegiene, aterizare în Franța după ce Germania I-A INTERZIS să intre în spaţiul aerian

Avion al unei companii norvegiene, aterizare în Franța după ce Germania I-A INTERZIS să intre în spaţiul aerian

Un avion de tip Boeing 737 Max, aparţinând companiei low cost Norwegian, nu a fost lăsat să tranziteze spațiul aerian al Germaniei, aterizând în cele din urmă în Franța.

Aeronava plecase de la Malaga, Spania, și se îndrepta spre Suedia.

Din cauza interdicției, a zburat în cerc la frontiera franco-germană până când a avut permisiunea să aterizeze pe AeroportulParis-Vatry, ”pentru a se reaproviziona”.

Acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că avioanele de tip 737 Max sunt vizate de o interdicţie de zbor, de la jumătatea lui martie, în urma prăbuşirii unei aeronave aparţinând Ethiopian Airlines, potrivit News.ro.

Însă unele excepţii sunt posibile.

Compania low cost norvegiană Norwegian Air Shuttle afirmă că deţine autorizaţia Agenţiei Europene d Securitate Aeriană (AESA) de a efectua un ”zbor de repoziţionare”, un zbor fără pasageri la bord, cu scopul de a ajunge la bază.

Totuși, fiecare țară are dreptul de a decide intrarea şi ieşirea din spaţiul său aerian.

Ultima oră
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației
21:03 - Emilian Imbri, despre medicii care nu se vaccinează anti-COVID: Nu înțeleg ce caută în meseria asta. Îi rog să se vaccineze pentru a demonstra că au ajuns la un nivel intelectual! (VIDEO)
20:51 - Controalele pe litoral se intensifică, după creșterea incidenței cazurilor de COVID-19 în județul Constanța