Cel mai bogat om de pe planetă va fi finanţa cu o sumă record activităţile de combatere a schimbărilor climatice. Despre ce cifră este vorba

Cel mai bogat om de pe planetă va fi finanţa cu o sumă record activităţile de combatere a schimbărilor climatice. Despre ce cifră este vorba
Sursă foto: Pixabay & Facebook

Jeff Bezos, directorul general executiv al companiei Amazon şi totodată cel mai bogat om din lume, a pregătit suma de zece miliarde de dolari pentru finanţarea cercetătorilor, a activiştilor, organizaţiilor non-profit şi altor grupuri a căror misiune este combaterea schimbărilor climatice, relatează Reuters.

„Schimbarea climei este cea mai mare ameninţare la adresa planetei noastre. Vreau să lucrez împreună cu alţii atât pentru explorarea unor măsuri noi, cât şi pentru a amplifica efectul măsurilor cunoscute de combatere a efectelor devastatoare ale schimbării climei asupra acestei planete”, a declarat Jeff Bezos.

Contribuţia lui Jeff Bezos vine, însă, în contextul în care însăşi compania de e-commerce Amazon este un mare poluant, prin intermediul reţelei de transport, pe care o utilizează pentru a-şi livra mărfurile. În 2019, însă, miliardarul a declarat că până în 2040, intenţionează să reducă la zero emisiile companiei Amazon.

„Va fi nevoie de o acţiune colectivă din partea marilor companii, a micilor companii, a statelor, a organizaţiilor globale şi a indivizilor”, a adăugat miliardarul.

Pentru a transforma Amazon într-o companie cu zero-emisii, Bezos a anunţat că va cumpăra 100.000 de maşini electrice. În plus, a indicat că vva investi 100 de milioane de dolari în refacerea unor păduri şi mlaştini.

Jeff Bezos va intra astfel în rândul unui club de miliardari cunoscuţi pentru donaţiile lor din mai multe domenii, miliardri precum Bill Gates, Michael Bloomberg sau Waren Buffet.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:17 - Accident grav pe DN 6: Un mort și trei răniți în Caraș-Severin
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”