Ban Ki-moon: Utilizarea armelor chimice ar încălca dreptul internațional și ar avea consecințe grave

Ban Ki-moon: Utilizarea armelor chimice ar încălca dreptul internațional și ar avea consecințe grave
Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat, vineri la Seul, că utilizarea armamentului chimic în Siria, în cazul în care va fi dovedit, va constitui ”o crimă împotriva umanității” ce va avea...

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat, vineri la Seul, că utilizarea armamentului chimic în Siria, în cazul în care va fi dovedit, va constitui ”o crimă împotriva umanității” ce va avea ”consecințe grave”, relatează AFP.

Orice utilizare a unor arme chimice, oriunde ar avea loc şi oricare ar fi circumstanţele, ar încălca dreptul internaţional. O asemenea crimă împotriva umanităţii ar avea consecinţe grave pentru cel care a comis-o„, a declarat Ban Ki-moon.

Este o sfidare gravă pentru comunitatea internaţională în ansamblul său şi pentru umanitatea pe care o avem în comun, cu atât mai mult cu cât s-ar fi întâmplat în timp ce misiunea experţilor ONU se afla în ţară„, a mai spus el.

Nu mă pot la gândi la vreun motiv întemeiat pentru care vreuna dintre părţi – Guvernul sau forţele opoziţiei – refuză ocazia de a căuta adevărul în acest caz„, a precizat secretarul general al ONU.

Miercuri, opoziția siriană a acuzat regimul Bashar al-Assad că a ucis peste 1.300 de persoane cu arme chimice în apropiere de Damasc. Însă, Guvernul sirian respinge în mod oficial acuzațiile.