Barack Obama, dispus să repete o intervenţie similară celei în care a fost ucis Osama bin Laden

Barack Obama, dispus să repete o intervenţie similară celei în care a fost ucis Osama bin Laden
Preşedintele american Barack Obama a declarat duminică că ar fi dispus să repete o intervenţie similară celei în care a fost ucis liderul organizaţiei teroriste Al-Qaida, Osama bin Laden, în cazul în care un...

Preşedintele american Barack Obama a declarat duminică că ar fi dispus să repete o intervenţie similară celei în care a fost ucis liderul organizaţiei teroriste Al-Qaida, Osama bin Laden, în cazul în care un alt lider terorist ar fi găsit în Pakistan, informează BBC News Online.
În interviul acordat BBC, Obama a declarat că Statele Unite au avut în vedere suveranitatea Pakistanului, dar nu pot permite unor „planuri active să se realizeze, fără să acţioneze”.

Eliminarea liderului reţelei teroriste, într-un oraş-garnizoană din Pakistan, la 2 mai, a tensionat relaţiile între aceste două ţări aliate.

Potrivit preşedintelui, în cazul în care unul dintre liderii Al-Qaida sau liderul taliban, mollah-ul Omar, ar fi descoperiţi într-un loc din Pakistan sau alt teritoriu suveran, Statele Unite vor acţiona unilateral, dacă este nevoie.

„Misiunea noastră este să asigurăm securitatea Statelor Unite”, a declarat Barack Obama.

„Respectăm foarte mult suveranitatea Pakistanului. Dar nu putem permite cuiva care planifică, în mod activ acest lucru, să ne ucidă oamenii sau aliaţii”, a continuat președintele american.

Duminică seară, Barack Obama va pleca într-o vizită în Europa, în state precum Irlanda, Marea Britanie, Franţa şi Polonia, pentru a discuta despre tensiunile din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, războiul din Afganistan şi criza, care a obligat guvernele europene să adopte măsuri de austeriate.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)