Barack Obama se întâlnește cu Petro Poroşenko la Varşovia

Barack Obama se întâlnește cu Petro Poroşenko la Varşovia
Foto: nypost.com

Preşedintele american Barack Obama urmează să îl întâlnească miercuri pe preşedintele ales ucrainean, prooccidentalul Petro Poroşenko.

Acesta este al doilea gest puternic american faţă de Kiev, după ce a propus marţi alocarea sumei de un miliard de euro pentru securitate în Europa, relatează AFP.

Poroşenko efectuează la Varşovia prima sa vizită în străinătate după ce a fost ales la 25 mai, în timp ce violenţele continuă în Ucraina.

Obama urmează să se alăture miercuri, înainte de prânz, celor aproximativ zece şefi de stat din Europa Centrală şi de Est reuniţi la Varşovia, pentru a asista la marcarea a 25 de ani de la desfăşurarea primelor alegeri democratice în Polonia, o ţară care a făcut parte din fostul bloc sovietic.

Ceremoniile prezintă o rezonanţă specială în contextul crizei dintre Moscova şi Occident, în urma anexării Crimeei.

Preşedintele francez François Hollande urmează să sosească miercuri înainte de prânz la Varşovia, unde se va întâlni cu Poroşenko miercuri după-amiaza.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)