Barack Obama va efectua o vizită în India în luna ianuarie

Barack Obama va efectua o vizită în India în luna ianuarie
Foto: telegraph.co.uk

Preşedintele american Barack Obama va efectua o vizită în India, în ianuarie, la invitaţia premierului Narendra Modi, a anunţat vineri Casa Albă, relatează AFP.

Obama l-a primit pe Modi în Biroul Oval pe 30 septembrie, într-o întâlnire fără precedent.

Preşedintele se va întâlni cu premierul în cadrul vizitei din ianuarie menite să „consolideze şi extindă parteneriatul strategic India-Statele Unite”, subliniază Executivul american într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, nu precizează în comunicat data deplasării lui Obama, dar anunţă că preşedintele va participa la sărbătoarea Republicii („Republic Day”). India marchează la 26 ianuarie intrarea în vigoare a Constituţiei indiene, în 1950.

Statele Unite şi India şi-au soluţionat la jumătatea lui noiembrie un diferend cu privire la subvenţiile agricole indiene, un pas crucial către aplicarea unui acord comercial istoric al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) încheiat la Bali în decembrie 2013 şi considerat cel mai important acord mondial de liberalizare a comerţului din ultimii 20 de ani.

Modi a efectuat în Statele Unite, în septembrie, prima sa vizită în această ţară după ce aliaţii săi naţionalişti au ajuns la putere în mai.