Bărbatul de 30 de ani a murit, după ce a mers la o petrecere Covid. A crezut până în ultima clipă că totul a fost doar o glumă 

Bărbatul de 30 de ani a murit, după ce a mers la o petrecere Covid. A crezut până în ultima clipă că totul a fost doar o glumă 
foto: Hepta.ro

Sfârșit tragic pentru un bărbat de 30 de ani, care a murit de coronavirus, după ce a mers la o petrecere Covid. Tânărul a crezut până în ultima clipă de viață că totul a fost doar o glumă, așa că atunci când a înțeles că va veni sfârșitul, le-a mărturisit asistentelor: „Cred că am făcut o greșeală. Am crezut că totul este o glumă, dar nu este așa”.

Petrecerea Covid care i-a adus sfârșitul

Acestea au fost ultimele cuvinte rostite de americanul care s-a stins din viață la Methodist Hospital din San Antonio, în această săptămână.

Dr. Jane Appleby, managerul medical al spitalului, a declarat că pacientul rămas neidentificat le-a spus asistentelor despre petrecere, care a fost găzduită de cineva diagnosticat cu coronavirus.

„Gândul a fost ca oamenii să se întâlnească pentru a vedea dacă virusul este real și cineva se va infecta”, a declarat Appleby, potrivit abcnews.com.

Medicul a mai spus că a dezvăluit această poveste nu ca să sperie lumea, dar ca să se asigure că oamenii vor înțelege că virusul poate afecta pe oricine.

Zeci de mii de cazuri noi. Tinerii, cei mai afectați

Ținutul Bexar, unde se află San Antonio, are în prezent 18,602 de cazuri confirmate de coronavirus, cu o creștere de 923 numai în cursul zilei de vineri, după cum anunță Departamentul de Sănătate.

Cazurile cele mai multe sunt la cei cu vârsta cuprinsă între 20 și 29 de ani, care au crescut cu 24%, și 30 și 39 de ani, cu 20%.

Appleby a ținut să mai precizeze că în spital sunt internați tineri cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani și că unii se vindecă și sunt externați, în timp ce alții au probleme grave de sănătate. Medicul a mai avertizat că virusul „nu discriminează” și a încurajat oamenii să poarte mască și să stea acasă cât mai mult posibil.

Donald Trump a purtat pentru prima dată mască în public

Chiar și președintele Donald Trump a purtat pentru prima dată mască la o întrevedere publică. El a mers la un spital militar de lângă Washington ca să discute cu militarii aflați acolo în îngrijire, dar și cu medicii și asistenții.