Băsescu şi Gauck au discutat despre importanţa implicării la cel mai înalt nivel în anticorupţie

Băsescu şi Gauck au discutat despre importanţa implicării la cel mai înalt nivel în anticorupţie
Foto: presidency.ro

Traian Băsescu şi președintele R.F. Germania, Joachim Gauck, au discutat, vineri, la Munchen, despre importanţa implicării la cel mai înalt nivel a autorităţilor statului în combaterea corupţiei.

Cei doi șefi de stat au făcut o evaluare a performanţei sistemelor judiciare din ţările în tranziţie.

Aceștia au mai discutat despre modul în care în cele două state a fost gestionată problematica privind condamnarea comunismului şi au fost asigurate reparaţiile morale pentru victimele persecuţiilor totalitare.

Totodată, cei doi lideri au discutat despre riscurile de securite din Republica Moldova generate de abordările separatiste din Transnistria şi Găgăuzia.

„În timpul discuţiilor, domnul preşedinte Traian Băsescu l-a informat pe domnul preşedinte Joachim Gauck şi despre poziţia României cu privire la Kosovo”, transmite Administrația Prezidențială.

Ultima oră
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)
18:38 - Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani
18:26 - Suedia nu mai fuge de virus: a fost eliminată obligativitatea prezentării testului COVID la intrarea în țară
18:15 - Laurențiu Reghecampf, umilit de Anamaria Prodan: El săracul are minte cât furnica. A ajuns de râsul țării. Îl vor fetele doar cât are bani