Bashar al-Assad acuză SUA că sprijină rebelii din Siria

Bashar al-Assad acuză SUA că sprijină rebelii din Siria
Președintele Siriei, Bashar al-Assad, a acuzat, duminică, Statele Unite că sprijină mișcările rebele de la Damasc cu scopul final de a destabiliza țara, potrivit AFP.Acuzațiile au fost lansate în timpul unui...

Președintele Siriei, Bashar al-Assad, a acuzat, duminică, Statele Unite că sprijină mișcările rebele de la Damasc cu scopul final de a destabiliza țara, potrivit AFP.

Acuzațiile au fost lansate în timpul unui interviu la televiziunea publică, Statele Unite fiind considerate drept o parte din conflict.

Sunt parte la conflict. Ele oferă o protecţie şi o susţinere politică acestor bande în vederea destabilizării Siriei„, a spus al-Assad.

El consideră Statele Unite responsabile de uciderea civililor în conflict, în opinia sa acestea fiind victime ale acestor grupări.

Atât timp cât oferiţi cel mai mic ajutor teroriştilor, sunteţi partenerii lor. Indiferent că este vorba despre o livrare de arme, bani sau susţinere politică în cadrul ONU„, afirmă preşedintele sirian.
       
În pofida acestor acuzaţii, el susţine că nu exclude un dialog cu Statele Unite.

Nu vom închide uşa nimănui – (indiferent că este vorba despre o) ţară sau (un) oficial – care doreşte să ajute la soluţionarea problemelor din Siria, cu condiţia să fie serioşi şi oneşti„, a încheiat președintele sirian.