Bashar al-Assad nu exclude posibilitatea ca SUA să declanșeze o acțiune militară împotriva Siriei

Bashar al-Assad nu exclude posibilitatea ca SUA să declanșeze o acțiune militară împotriva Siriei
Bashar al-Assad a declarat că nu exclude o intervenţie militară a SUA în Siria, chiar dacă această amenințare a fost îndepărtată când s-a luat decizia de a se renunța la armele chimice. Liderul...

Bashar al-Assad a declarat că nu exclude o intervenţie militară a SUA în Siria, chiar dacă această amenințare a fost îndepărtată când s-a luat decizia de a se renunța la armele chimice.

Liderul sirian a afirmat, într-un interviu acordat pentru un post de televiziune venezuelean, că forțele sale dețin mărturii potrivit cărora rebelii sunt cei care au adus în interiorul Siriei armele chimice, subliniind că toate dovezile indică responsabilitatea lor pentru utilizarea acestora.

Al-Assad a precizat că insurgenții ar putea, de asemenea, să blocheze accesul inspectorilor ONU care au ajuns miercuri în țară.

Bashar al-Assad a indicat, în interviul dublat în limba spaniolă, că autorităţile siriene au descoperit ascunzători şi laboratoare cu arme chimice şi că toate aceste probe au fost predate Rusiei, care a intermediat negocierile cu Washingtonul şi l-au convins pe preşedintele american Barack Obama să îndepărteze pentru moment acţiunea militară cu care ameninţa regimul sirian, ca represalii pentru atacul cu arme chimice de la 21 august, într-o suburbie a Damascului, atac soldat cu numeroase victime în rândul civililor, citează The Guardian.

Într-un discurs susţinut marţi la Adunarea Generală a ONU, Obama a declarat că nu va folosi forţa militară pentru a-l înlătura de la putere pe liderul sirian.

Dar Washingtonul şi Moscova rămân pe poziţii divergente în ceea ce priveşte sancţionarea Siriei dacă aceasta nu îşi va îndeplini promisiunea de a lichida stocurile de arme chimice.