Bashar al-Assad: Turcia va plăti foarte scump pentru susținerea ”teroriștilor”

Bashar al-Assad: Turcia va plăti foarte scump pentru susținerea ”teroriștilor”
Președintele sirian Bashar al-Assad a amenințat, vineri, într-un interviu acordat unui post turc de televiziune, că Turcia va plăti foarte scump pentru susținerea ”teroriștilor” care luptă pentru...

Președintele sirian Bashar al-Assad a amenințat, vineri, într-un interviu acordat unui post turc de televiziune, că Turcia va plăti foarte scump pentru susținerea ”teroriștilor” care luptă pentru răsturnarea regimului său, relatează AFP.

În viitorul apropiat, aceşti terorişti vor provoca consecinţe pentru toată Turcia. Iar Turcia va plăti foarte scump„, a declarat președintele sirian pentru postul de opoziţie Halk-RV.

Nu este posibil să te serveşti de terorism ca de o carte de joc şi să o pui în buzunar. Fiindcă (terorismul) este ca un scorpion, care nu ezită să te înţepe când vine momentul„, a spus al-Assad.

Guvernul turc, ostil regimului de la Damasc, este unul dintre cei mai activi susținători ai rebeliunii siriene. În acest sens, Assad l-a atacat pe premierul Recep Tayyip Erdogan.

Tot ceea ce spune despre Siria şi popor este doar o grămadă de minciuni, asta e tot (…). Erdogan n-a făcut altceva decât să susţină teroriştii” în Siria, a afirmat el.

În același timp, Bashar al-Assad a precizat că se va conforma rezoluției ONU privind distrugerea armelor chimice, adoptată pe 28 septembrie. Totuși, el a negat că forțele sale ar fi comis vreun atac chimic împotriva propriului popor.

Nu, nu am folosit această armă„, le-a răspuns unor jurnalişti ai postului, care l-au întrebat dacă forţele sale au utilizat proiectile dotate cu ogive chimice pe 21 august lângă Damasc.

Pregătirea acestor arme este o operaţiune tehnică complexă (…), iar pentru a le utiliza este necesar un proces special care necesită un ordin central al Statului Major Interarme. Din această cauză, este imposibil să fi fost utilizate„, a subliniat al-Assad.