BEC: Alegătorii din diaspora pot veni la vot cu declaraţiile completate, le vor semna în secţie

BEC: Alegătorii din diaspora pot veni la vot cu declaraţiile completate, le vor semna în secţie

Birourile electorale ale secțiilor de votare din străinătate trebuie să fie completate în 5 zile dacă nu au numărul maxim de membri, iar alegătorii vor putea veni la turul doi cu declaraţia pe proprie răspundere printată şi completată, urmând să o semneze şi dateze în secţie, a decis Biroul Electoral Central.

Reprezentanţi ai MAE şi BEC au avut, marţi, discuţii legate de posibilităţile de fluidizare a procesului de vot în străinătate la turul 2 al prezidenţialelor, din 16 noiembrie.

BEC a decis că alegătorii din străinătate își vor putea printa singuri formularul declarației pe propria răspundere, afișat pe site-urile BEC și al MAE, document pe care îl vor putea completa și în afara secțiilor de votare.

Decizia a fost adoptată ținând cont de necesitatea fluidizării procesului de votare la secțiile de votare din străinătate în cazul organizării unui al doilea tur de scrutin pentru alegerea Președintelui României.

Potrivit deciziei BEC, în toate cazurile, după identificarea alegătorului, semnarea și datarea declarației pe propria răspundere se va face numai în fața membrilor biroului electoral al secției de votare din străinătate.

Tags: