Belgia: Angajații obligați să lucreze de acasă, după explozia cazurilor de COVID-19

Belgia: Angajații obligați să lucreze de acasă, după explozia cazurilor de COVID-19
Test pentru COVID-19. Sursa foto: Piabay

Belgia și-a înăsprit miercuri restricțiile legate de coronavirus, obligând utilizarea mai largă a măștilor și impunând munca de acasă, pe măsură ce cazurile au crescut în cel de-al patrulea val Covid, relatează Reuters.

Restricții dure în Belgia în contextul valului patru COVID-19

De sâmbătă, toți cei aflați în locații interioare, cum ar fi cafenelele și restaurantele, vor trebui să poarte mască dacă nu sunt așezați, iar regula se va aplica celor cu vârsta de 10 ani sau mai mult. Pragul de vârstă anterior a fost de 12 ani.

Cluburile de noapte vor fi obligte să testeze clienții. Persoanele care doresc să mănânce într-un restaurant sau să meargă deja la teatru trebuie să prezinte un permis Covid, care să arate vaccinarea, un test negativ sau recuperarea recentă.

Cei mai mulți belgieni vor trebui, de asemenea, să lucreze de acasă patru zile pe săptămână până la jumătatea lunii decembrie și trei zile după aceea.

Belgia are una dintre cele mai mari rate de cazuri pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, la aproximativ una la sută de persoane în ultimele 14 zile, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

„Semnalele de alarmă sunt toate roșii”, a declarat premierul Alexander De Croo într-o conferință de presă. „Cu toții am sperat să avem o iarnă fără coronavirus, dar Belgia nu este o insulă.”

Noile restricții sunt încă mai blânde decât blocarea impusă persoanelor nevaccinate în Austria și scurtarea orelor de deschidere a barurilor și restaurantelor în Olanda

De Croo a spus că Belgia plănuiește să ofere doze de rapel, în prezent limitate în principal la vârstnici, populației mai largi.

Creșterea infecțiilor din Belgia a fost cea mai accentuată în regiunea de nord a Flandrei, unde ratele de vaccinare sunt mai mari, ceea ce a determinat reducerea restricțiilor în octombrie.

Restricții dure în Austria

În Austria, lockdown-ul se aplică persoanelor nevaccinate/neconvalescente cu vârsta de 12 ani și peste și va fi în vigoare timp de zece zile dacă nu va fi prelungit. De asemenea, de obligația vaccinării au fost vizate și cadrele medicale.

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)