Românii din Belgia strâng fonduri pentru familia tânărului rănit grav în explozia din Piatra Neamț

Românii din Belgia strâng fonduri pentru familia tânărului rănit grav în explozia din Piatra Neamț

Românii din Belgia au început o campanie de strângere de fonduri pentru familia tânărului rănit grav în incendiul din Piatra Neamț și care a fost transferat pentru îngrijiri la un spital din această țară. Banii strânși vor asigura tatălui tânărului cazare într-o locuinţă pentru lunga perioadă cât va sta alături de copilul său.

Unul dintre iniţiatorii campaniei, Cornel Radu-Loghin, a postat pe Facebook acest anunț:

”Cautam cazare in Charleroi, cat mai aproape de Grand Hôpital De Charleroi – I.m.t.r., Rue de Villers 1, 6280 Loverval, Belgium!
Aceasta cerere este pentru tatal lui Alexandru Băiașu, tanarul de 29 de ani, victima a incendiului din Piatra Neamt, transferat ieri la acest spital.
In acest moment doomnul Ionel Băiașu a primit o camera la subsolul spitalului, o camera folosita de medicii de garda dar este o solutie temporara. Va trebui sa fie acolo, alaturi de Alexandru, saptamani bune de acum inainte…..
Aici sunt detalii despre modul cum puteti ajuta si in alt fel aceasta familie greu incercata:
Donatiile pot fi facute in contul:
ROMBEL – Communauté roumaine en Belgique asbl
Clos du Parnasse no. 11F, 1050 Bruxelles
ING BANK Belgium, Swift BBRUBEBB
Cont: BE94 3631 3450 7314
cu mențiunea: Donatie Alexandru Baiasu – Piatra-Neamt
Vom publica periodic ce donatii s-au facut, cu pastrarea confidentialitatii datelor personale a donatorilor”.

Tânărul cu arsuri grave se află acum la o clinică de specialitate din Charleroi, Belgia. El a fost pe punctul de a nu fi transferat în străinătate din cauza birocrației din România. Pe larg despre această situație a povestit liberalul Pavel Popescu, implicat direct în procedura de transfer. (Detalii AICI)