Belgia: Un echipaj de poliție a fost de acord să dea microfonul pentru o chemare la rugăciune în noaptea puciului din Turcia (VIDEO)

Belgia: Un echipaj de poliție a fost de acord să dea microfonul pentru o chemare la rugăciune în noaptea puciului din Turcia (VIDEO)
Foto: Facebook Le Turcs

Într-un video postat pe rețelele de socializare, agenții de poliție dau microfonul mașinii de poliție unui individ care lansează un apel la rugăciune. Pe imagini se vede clar cum omul cântă cu microfonul vehicului în mână.

În noaptea dintre 15 și 16 iulie, câteva sute de persoane s-au strâns în fața ambasadei Turciei din Belgia pentru un manifest de susținere a președintelui turc Recep Erdogan, care era pus acasă în fața unei tentative de lovitură de stat.

În timpul evenimentului, poliția din Bruxelles care se ocupa de supravegherea manifestației, a contribuit aparent într-un mod inedit la desfășurarea acțiunilor. Ofițerii au fost filmați în timp ce dădeau microfonul vehiculului unui individ pentru ca acesta să lanseze un apel la rugăciune și să cânte mai multe imnuri religioase, potrivit rt.com.

Un echipaj de poliție din Bruxelles a fost de acord să dea microfonul pentru o chemare la rugăciune în noaptea puciului din Turcia

#DIRECT_ONE_d7u1jd#

Acest lucru a lansat o polemică, pe care jurnaliștii de la LaLibre.be a încercat să o lămurească cu reprezentanți din poliția din Bruxelles, dar aceștia s-au declarat mai confuzi pe subiect decăt restul lumii. "Au venit și efective de poliție din alte zone pentru întărirea securității. Noi nu putem confirma dacă a fost un vehicul din patrula noastră. Facem o anchetă internă pentru a determina de unde aparține echipajul, care erau polițiștii prezenți la momentul evenimentelor și de asemenea pentru a determina identitatea individului care a luat microfonul" a explicat un purtător de cuvânt al poliției.

Tags: