Bilanțul naufragiului din largul Insulelor Filipine a urcat la 71 de morți

Bilanțul naufragiului din largul Insulelor Filipine a urcat la 71 de morți
Autoritățile filipineze au anunțat, miercuri, că numărul persoanelor care au murit în urma scufundării unui feribot în largul insulelor a urcat la 71 de victime, în timp ce 49 de persoane sunt în continuare...

Autoritățile filipineze au anunțat, miercuri, că numărul persoanelor care au murit în urma scufundării unui feribot în largul insulelor a urcat la 71 de victime, în timp ce 49 de persoane sunt în continuare dispărute.

Autoritățile au spus că nu mai există șanse de a găsi supraviețuitori, după ce scafandri au recuperat alte șase cadavre de pe carena navei scufundate, aflată la 30 de metri adâncime.

Un oficial al Cebu, al doilea cel mai mare oraș din Filipine, a anunțat că unele cadavre au fost găsite pe o insulă apropiată, scrie AFP.

„Dacă ar trebui să evaluăm situaţia, aş spune că şansele de a găsi supravieţuitori sunt extrem de reduse”, a declarat Neil Sanchez, însărcinat cu gestionarea catastrofelor din provincie.

Feribotul Thomas Aquinas, la bordul căruia se aflau 870 de pasageri şi membri ai echipajului s-a scufundat rapid, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a intrat în coliziune cu nava-cargo Sulpicio Express 7 în largul portului filipinez Cebu.