Bill Gates, declaraţie ŞOC: "Guvernul ar trebui să ceară celor ca mine să plătească TAXE semnificativ mai mari"

Bill Gates, declaraţie ŞOC: "Guvernul ar trebui să ceară celor ca mine să plătească TAXE semnificativ mai mari"

Bill Gates a reuşit să surprindă pe toată lumea cu cea mai recentă declaraţie a sa.
El a susţinut că oamenii ultra-bogaţi, aşa cum este el, ar trebui să plătească taxe considerabil mai mari.
”Am plătit mai multe taxe decât oricine altcineva, de peste 10 miliarde de dolari, dar guvernul ar trebui să ceară celor ca mine să plătească taxe semnificativ mai mari”, a afirmat, într-un interviu la CNN, co-fondatorul miliardar al Microsoft, potrivit news.ro.

Bill Gates, care s-a angajat să doneze cel puţin jumătate din averea sa unor cauze filantropice, a criticat reforma fiscală a republicanilor, despre care a spus că avantajează cel mai mult corporaţiile şi oamenii foarte bogaţi.
”Nu a fost un proiect fiscal progresiv, a fost un proiect fiscal regresiv. Oamenii care sunt mai bogaţi tind să aibă mai mule beneficii decât cei din clasa de mijloc, sau cei săraci, aşa că proiectul acţionează contrar tendinţei generale pe care am dori să o vedem, în care să fie întărită plasa de siguranţă, iar cei din vârf să plătească impozite mai mari”, a mai declarat miliardarul.

Co-fondatorul Microsoft este al doilea cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de aproximativ 92 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe