Bill Gates, predicții legate de o nouă pandemie: Va fi provocată de un virus diferit

Bill Gates, predicții legate de o nouă pandemie: Va fi provocată de un virus diferit
Foto: Hepta.ro

Bill Gates este convins că vor mai urma pandemii, așa cum a fost și cea de COVID-19, dar este sigură că acestea vor fi provocate de un virus diferit. Totuși, el este de părere că riscul apariției „unor forme grave de COVID-19” este scăzut.

Miliardarul este de părere că progresele realizate în domeniul sanitar ar trebui să ajute lumea și societățile viitoare în cazul apariției viitoarelor pandemii.

Bill Gates, convins că vor mai exista pandemii în lume

Miliardarul spune că un alt patogen va fi cauza viitoarei pandemii, dar este de părere că progresul în domeniul sanitar ar trebui să ajute lume să combată viitoarele probleme de sănătate.

„Vom avea o altă pandemie. Data viitoare va fi un agent patogen diferit (…) Șansele de apariție a formelor severe, asociate în principal cu vârsta înaintată și obezitatea sau diabetul, aceste riscuri sunt acum reduse dramatic prin expunerea la infecție”, a declarat Bill Gates, în timpul Conferinței de la Munchen, potrivit CNBC. 

Bill Gates, convins de faptul că cele mai grave efecte ale pandemiei COVID-19 s-au estompat

Proprietarul Microsoft este de părere că totuși efectele cele mai grave ale pandemiei de COVID-19 s-au estompat deja, iar aici ar fi contribuit cel mai mult faptul că un număr mare de persoane s-a îmbolnăvit și a ajuns la o formă de imunizare.

Totuși, miliardarul este de părere că obiectivul OMS, de a ajunge la 70% din totalul populației vaccinate până la mijlocul anului 2022, este greu de atins și mai ales târziu, având în vedere că 61,9% din populația lumii a primit cel puțin o doză de ser până acum.

Urmăriți B1TV.ro și pe