Bogdan Aurescu (MAE) îl felicită pe omologul său de la Chișinău: „România va continua să sprijine, ca și până acum, efortul de reformă pro-europeană al Republicii Moldova”

Bogdan Aurescu (MAE) îl felicită pe omologul său de la Chișinău: „România va continua să sprijine, ca și până acum, efortul de reformă pro-europeană al Republicii Moldova”
Foto: Facebook @ Nicu Popescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a felicitat pe omologul său de la Chișinău, Nicu Popescu, în condițiile în care vineri Comisia Europeană a recomandat oficial Consiliului European să acorde statutul de țări candidate pentru aderarea la UE în cazul Republicii Moldova și Ucrainei.

România va continua să sprijine efortul de reformă pro-europeană al Republicii Moldova

„Felicitări, Nicu Popescu, pentru acest rezultat foarte bun pentru viitorul Republicii Moldova. România va continua să sprijine, ca și până acum, efortul de reformă pro-europeană al Republicii Moldova. Abia așteptăm să fim împreună – în Uniunea Europeană”, a scris șeful diplomației române, vineri, pe Twitter.

Odată cu mesajul său, Bogdan Aurescu l-a distribuit și pe cel transmis de Președintele României, Klaus Iohannis.

„După luni intense de dialog și coordonare, sunt bucuros să salut Opiniile Comisiei Europene cu privire la acordarea statutului de state candidate Ucrainei și Republicii Moldova, un bine-meritat pas înainte pentru cetățenii Ucrainei și Republicii Moldova. Continuăm să susținem activ integrarea Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei în familia UE!”, a subliniat șeful statului român.

La succesul uriaș al Chișinăului a contribuit și România, prin președintele Klaus Iohannis și prin Bogdan Aurescu-MAE, care au făcut multiple demersuri pentru materializarea momentului.

Urmăriți B1TV.ro și pe