Joe Biden, sancțiuni în replică la agresiunea rusă: Guvernul Rusiei, tăiat de la finanțarea occidentală. Două mari instituții financiare rusești, blocate. Nord Stream 2 nu va merge mai departe. Oligarhii ruși, vizați și ei (VIDEO)

Joe Biden, sancțiuni în replică la agresiunea rusă: Guvernul Rusiei, tăiat de la finanțarea occidentală. Două mari instituții financiare rusești, blocate. Nord Stream 2 nu va merge mai departe. Oligarhii ruși, vizați și ei (VIDEO)
Joe Biden, cel de-al 46-lea președinte al SUA. Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Michael Brochstein

Președintele SUA, Joe Biden, a reacționat după decizia omologului său rus, Vladimir Putin, de a recunoaște independența teritoriilor separatiste din estul Ucrainei, anunțând o serie de sancțiuni creionate în colaborare cu aliații din NATO și partenerii din întreaga lume.

Joe Biden (SUA), sancțiuni în replică la acțiunile lui Vladimir Putin și agresiunea rusă asupra Ucrainei

„Implementăm sancțiuni de blocare completă asupra a două mari instituții financiare rusești: VEB și banca lor militară. (…) Implementăm sancțiuni cuprinzătoare asupra datoriei suverane a Rusiei. Acest lucru înseamnă că am tăiat guvernul Rusiei de la finanțarea occidentală. Nu mai poate strânge bani din Occident și nu mai poate face schimburi în noua sa datorie pe piețele noastre și nici pe piețele europene”, a declarat liderul american.

Potrivit președintelui SUA, pachetul de sancțiuni vizează și oligarhii ruși.

„Vom impune, de asemenea, sancțiuni asupra elitelor Rusiei și a familiilor lor. Aceștia iau parte la câștigurile corupte ale politicilor Kremlinului și ar trebui să ia parte și la suferință deopotrivă”, a adăugat Joe Biden.

Gazoductul Nord Steam 2 „nu va merge mai departe”, a continuat cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite.

„Am colaborat cu Germania pentru a ne asigura că Nord Stream 2 nu… va merge mai departe”, a mai spus președintele Joe Biden.

Joe Biden s-a arătat de părere că, la cum arată situația, se poate vorbi despre „începutul unei invazii” ruse împotriva Ucrainei.

„Ieri Vladimir Putin a recunoscut două regiuni ale Ucrainei drept state independente și a presupus în mod bizar că aceste regiuni nu mai fac parte din Ucraina și din teritoriul său suveran. Pe scurt, Rusia tocmai a anunțat că rupe o bucată mare din Ucraina. Noaptea trecută Vladimir Putin a autorizat dislocarea forțelor ruse în regiune, astăzi a presupus că aceste regiuni se întind de fapt mai mult decât cele două zone pe care le-a recunoscut, pretinzând zone mai mari care se află sub jurisdicția guvernului ucrainean”, a mai spus oficialul american.

Urmăriți B1TV.ro și pe