Bolivia, țara de unde a fost dată afară Coca Cola și unde McDonald’s nu a rezistat

Bolivia, țara de unde a fost dată afară Coca Cola și unde McDonald’s nu a rezistat
Guvernul bolivian a expulzat compania americană producătoare de băuturi răcoritoare Coca Cola din țara aceasta. Executivul a ratificat recent că această companie, precum și gigantul fast-food McDonald’s vor...

Guvernul bolivian a expulzat compania americană producătoare de băuturi răcoritoare Coca Cola din țara aceasta. Executivul a ratificat recent că această companie, precum și gigantul fast-food McDonald’s vor înceta să opereze pe sol bolivian începând cu 21 decembrie 2012.

Ministrul de Externe, David Choquehuanca, a declarat că decizia „va fi în conformitate cu sfârșitul calendarului maiaș și va face parte din festivitățile prin care se celebrează sfârșitul capitalismului și începutul culturii vieții,” relatează Telsur TV.

Pe 21 decembrie 2012 este sfârșitul egoismului, a diviziunii. Pe 21 decembrie trebuie să fie sfârșitul capitalismului și începutul comunitarismului,” a mai spus acesta.

Decizia a fost motivată pe baze culturale și de sănătate, deoarece Coca Cola, precum și majoritatea băuturilor răcoritoare, conține diverse substanțe dăunătoare pentru organism și este asociată în presă cu atacuri de cord, cerebrale și cancer.

Franciza de fast-food McDonald’s se va retrage și ea din țară, din cauza a 14 ani în care nu a avut succes în Bolivia, populația nedorind să consume hrana acestei companii. Astfel, Bolivia devine prima țară din lume în care McDonald’s se retrage din cauza unor pierderi de mai bine de un deceniu. Primul faliment al francizei a fost un șoc pentru americani.