Bombardament în Insula Șerpilor. Un elicopter rusesc a fost distrus

Bombardament în Insula Șerpilor. Un elicopter rusesc a fost distrus
O dronă ucraineană a distrus un elicopter rusesc în Insula Serpilor

Un elicopter rusesc a fost distrus în Insula Șerpilor de către o dronă manevrată de ucraineni, chiar în timp ce descărca soldați, potrivit defence-blog.com.

Forțele armate ucrainene au postat un clip video în dimineața zilei de duminică, 8 mai, în care este surprinsă distrugerea unui elicopter Mi-8. Acesta a fost spulberat de un proiectil lansat dintr-o dronă de fabricație turcească Bayraktar aflată chiar deasupra aparatului de zbor.

În filmarea cu infraroșu se poate observa că trei sau patru soldați tocmai coborâseră în rapel din elicopter. Cel mai probabil, nu au supraviețuit exploziei devastatoare.

Încă o navă rusească a fost scufundată de ucraineni

Ministerul ucrainean al Apărării susţine că militarii Kievului au mai scufundat o navă rusească în Marea Neagră, cu ajutorul unei drone Bayraktar. De data aceasta este vorba despre o navă de debarcare aflată în apropierea ţărmului Insulei Şerpilor.

„Parada tradiţională a flotei ruse a Mării Negre, care va avea loc pe 9  mai, se va desfăşura în apropierea Insulei Şerpilor, mai exact pe fundul mării”, se arată într-un mesaj publicat sâmbătă de ministerul ucrainean al Apărării.

Urmăriți B1TV.ro și pe