Boris Johnson, criticat de zeci de parlamentari. Acuzații dure pentru guvern, după anunțul introducerii pașaportului de vaccinare

Boris Johnson, criticat de zeci de parlamentari. Acuzații dure pentru guvern, după anunțul introducerii pașaportului de vaccinare
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Legislația pentru pașaportul COVID a ajuns și pe masa parlamentarilor din Marea Britanie, dar nu are garantată unda verde, informează Daily Mail. Zeci de parlamentari conservatori se opun acestei inițiative. 50 de deputați consideră că pașapoartele de vaccinare limitează în mod nejustificat libertățile individuale.

Introducerea pașapoartelor de vaccinare a divizat societatea britanică. Tinerii au fost cei mai vocali, după ce premierul Boris Johnson a anunțat obligativitatea prezentării unui document, pentru accesul persoanelor în cluburile de noapte și universități, demers înaintat pentru creșterea cifrelor pentru vaccinarea anti-COVID-19.

Tensiuni în guvernul și parlamentul britanic, pe tema pașaportului de vaccinare anti-COVID-19

În ciuda revoltelor, guvernul a semnat deja un contract pe 12 luni, cu o companie din IT, care ava furniza aplicația pentru pașaportul de vaccinare. Mai mult, ministrul de Externe, Dominic Raab, nu face pasul înapoi. El pune presiune și pe patroni, pentru a convinge angajații să se vaccineze anti-COVID-19, înainte de întoarcerea la birou.

„Vren ca toată lumea să fie dublu-vaccinată”, a declarat ministrul de Externe.

Deputatul conservator Peter Bone a criticat aspru introducerea pașapoartelor obligatorii, care vor conduce la o „societate cu două clase”. Mai mult, conservatorii l-au acuzat pe premierul Johnson că vrea să transforme Marea Britanie într-o „democrație de tip Beijing”.