Boris Johnson jubilează, la 5 ani de la votul BREXIT-ului: „Ne-am revendicat banii, legile, granițele și apele”

Boris Johnson jubilează, la 5 ani de la votul BREXIT-ului: „Ne-am revendicat banii, legile, granițele și apele
Foto: Hepta - Capital Pictures / Rick Gold/Capital Pictures

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, jubilează la cinci ani de la votul BREXIT-ului. Oficialul Guvernului a declarat că votul istoric a reprezentat cea mai bună decizie, potrivit Reuters.

„Acest guvern a obținut BREXIT-ul, deja ne-am revendicat banii, legile, granițele și apele”, a declarat Johnson. „Acum, pe măsurăce ne vom reveni din această pandemie, vom profita cu adevărat de potenţialul suveranităţii noastre recâştigate pentru a ne uni şi a creşte nivelul Regatului Unit”, a mai transmis premierul.

Planurile lui Boris Johnson, pentru Marea Britanie

Boris Johnson are planuri pe termen lung, în noul context politic și economic.

„Cu control asupra reglementărilor şi subvenţiilor noastre, şi cu porturile libere atrăgând noi investiţii, vom stimula inovaţia, locurile de muncă şi reînnoirea în fiecare parte a ţării noastre.

Decizia de a părăsi UE poate face acum parte din istoria noastră, însă misiunea noastră clară este de a folosi libertăţile pe care le aduce pentru a construi un viitor mai bun pentru cetăţenii noştri”, a mai transmis Johnson.

Viziunea lui Boris Johnson este contrazisă de Micheal Heseltine, fost vicepremier, președinte al Mișcării Europene.

„După cinci ani, Brexit-ul este departe de a fi ‘realizat’. Abia a început şi prognoza este de rău augur”, a declarat Heseltine.