Botoşani: Un bărbat este cercetat penal după ce a votat de două ori la alegerile locale

Botoşani: Un bărbat este cercetat penal după ce a votat de două ori la alegerile locale
Foto Inquam Photos, Octav Ganea

Un bărbat în vârstă de 79 de ani din Botoşani este anchetat penal după ce a votat de două ori la alegerile locale de duminică,conform Agerpres.ro.

Un purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Delia Nenişcu, a declarat că bărbatul a votat în două secţii de votare diferite din localitatea Turda, Botoşani.

În urma incidentului, poliţia a fost sesizată imediat de către preşedintele uneia dintre secţiile de votare. Drept urmare, s-a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot.

Totodată, a fost deschisă şi o anchetă penală pentru fals şi uz de fals în înscrisuri oficiale, după ce s-a sesizat faptul că o solicitare scrisă pentru urna mobilă înregistrată în comuna Cristeşti ar conţine date care nu corespund cu realitatea, referitoare la numele persoanelor înscrise.

„De asemenea, au fost constituite 25 de echipe de cercetare, pregătite să intervină pentru combaterea oricăror fapte care contravin legii. Totodată, sunt constituite şi rezerve de intervenţie, în măsură să acţioneze cu operativitate ori de câte ori va fi nevoie”, a mai declarat Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.