Brazilia: 122 de persoane, luate ostatice în cadrul unei revolte a deținuților unei închisori din Aracaju

Brazilia: 122 de persoane, luate ostatice în cadrul unei revolte a deținuților unei închisori din Aracaju

Deţinuţii de la o închisoare din nord-estul Braziliei au luat ostatice, sâmbătă, 122 de persoane, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al instituţiei penitenciare.

Potrivit Sandrei Melo, purtătoarea de cuvânt a instituţiei „Advogado Jacinto Filho”, situată în oraşul Aracaju, în statul Sergipe (nord-est), a anunțat că 108 ostatici  sunt membri ai familiilor deţinuţilor, iar alţi patru sunt angajaţi ai personalului închisorii.

Situaţia este acum „calmă” şi „negocierile” se vor relua duminică dimineaţă, a adăugat ea, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

„Nu credem că deţinuţii vor să îşi atace propriile familii”, a subliniat un oficial din cadrul poliţiei militare din statul Sergipe, Mauricio Iunes.

Dar „agenţii închisorii sunt şi ei ostatici”, a adăugat el.

Revolta s-a produs într-o aripă a închisorii care numără 123 de deţinuţi dintr-un total de 476 prezenţi în instituţie. Motivaţiile revoltei rămân neclare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu