Brazilia: A fost decretată stare de urgență. Cel puțin 12 oameni au murit în urma inundațiilor

Brazilia: A fost decretată stare de urgență. Cel puțin 12 oameni au murit în urma inundațiilor
În urma râurilor revărsate care au inundat case, au distrus poduri și străzi din cauza ploilor abundente, cel puțin 12 persoane au murit, iar mii de sinistrați așteaptă să fie salvați, informează BBC....

În urma râurilor revărsate care au inundat case, au distrus poduri și străzi din cauza ploilor abundente, cel puțin 12 persoane au murit, iar mii de sinistrați așteaptă să fie salvați, informează BBC.

Aproximativ 40.000 de oameni au fost afectați de inundațiile din ultima săptămână.

Starea de urgență a fost decretată în șapte municipalități, iar alte șapte se află în stare de alertă.

De asemenea, au mai fost raportate inundații și în Porto Alegre, unde au existat căderi de curent electric.

În doar câteva luni căderile masive de apă s-au soldat cu numeroase victime în Brazilia, respectiv 1.000 de persoane au murit sau au fost date dispărute.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)