Brazilia: Zeci de persoane, vaccinate împotriva COVID-19, fără să știe. Mai mult de jumătate sunt copii

Brazilia: Zeci de persoane, vaccinate împotriva COVID-19, fără să știe. Mai mult de jumătate sunt copii
Sursa Foto: Hepta

Zeci de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, din greșeală, în Brazilia.Printre cei 46 de cetățeni imunizați fără acord se află și28 de minori şi o femeie însărcinată.

Greşeala s-a produs miercuri, în Sao Paulo, după trimiterea unui lot de vaccinuri anti-COVID-19 în locul unui lot de vaccin antigripal. Persoanelevor fi monitorizate de o echipă medicală timp de 14 zile, în urma incidentului, transmite digi24.

Potrivit experţilor consultaţi, greşeala „nu reprezintă un pericol pentru sănătatea celor implicaţi”, însă au fost luate măsuri de securitate pentru aceste persoane.

Până la această dată, nu au fost realizate teste suficiente pentru a determina efectele vaccinurilor anti-COVID-19 asupra minorilor şi gravidelor.

Lipsa dozelorde vaccin anti-COVID-19 a fost descoperită în timpul controalelor realizate zilnic de autorităţile sanitare ale municipiului.

După depistarea greşelii, Departamentul de sănătate din Itirapina a căutat familiile celor 46 de persoane vaccinate pentru a le informa în legătură cu eroarea comisă.

Urmăriți B1TV.ro și pe