Brexitul ajunge la „Planul B”: Theresa May revine în Parlamentul britanic la o săptămână după înfrângerea umilitoare de la vot

Brexitul ajunge la Planul B: Theresa May revine în Parlamentul britanic la o săptămână după înfrângerea umilitoare de la vot
Foto: The Huffington Post

Premierul britanic Theresa May va prezenta luni în Parlamentul britanic pentru a prezenta „planul B” privind Brexitul după ce în urmă cu o săptămână acordul încheiat cu liderii europeni au respins primul său acord cu un vot covărşitor.

Conservatorii britanici trebuie să vină rapid cu o soluţie deoarece se apropie termenul limită de 29 martie când Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană, iar un divorţ fără acord ar putea arunca ţara în criză.

Premierul Theresa May s-a întâlnit în ultimele zile cu lideri din opoziție, cât și cu numeroși deputați din partidul său și conducători ai micului partid unionist nord-irlandez DUP, aliatul său în Parlament pentru a negocia cum abordează mai departe procesuld e Brexit.

Însă inițiativa s-a împotrmolit, opoziția denunțându-i intransigența – și mai ales refuzul de a îndepărta eventualitatea unei ieșiri din UE fără acord.