Bulgaria: 7 morți în urma atentatului cu bombă. Atentatul, comis de un kamikaze

Bulgaria: 7 morți în urma atentatului cu bombă. Atentatul, comis de un kamikaze
Update 15:45: Președintele israelian Shimon Peres a răspuns într-un mod foarte dur la atacul terorist din Burgas, spunând că Israelul “are capacitatea și voința de areduce la tăcere și paraliza organizațiile...

Update 15:45: Președintele israelian Shimon Peres a răspuns într-un mod foarte dur la atacul terorist din Burgas, spunând că Israelul “are capacitatea și voința de areduce la tăcere și paraliza organizațiile teroriste,” conform Jerusalem Post. Președintele a afirmat, cum au făcut și alți oficiali israelieni, că Iranul este responsabil de atac.

Update 13:40: Ministrul bulgar de Interne a rectificat bilanțul atentatului antiisraelian de miercuri de pe aeroportul Burgas, spunând că acesta a provocat moartea a cinci israelieni, nu șase, cum se anunțase anterior. O israeliancă al cărei deces fusese anunțat ambasadorului Israelului se află, de fapt, la terapie intensivă. Astfel, cel mai recent bilanț este că în urma atacului au fost ucise șapte persoane și rănite 32.

Update 9:40: Atentatul a fost a fost comis de un kamikaze, a anunţat ministrul bulgar de Interne Ţvetan Ţvetanov. Identitatea acestuia nu a fost stabilită. Bărbatul purta asupra lui doar un permis fals de conducere, eliberat în Michigan.

Atentatul cu bombă produs pe aeroportul Burgas, din Bulgaria, soldat cu 8 morţi şi 37 de răniţi, majoritatea de origine israeliană, a determinat atât autorităţile bulgare, cât şi pe cele de la Tev Aviv, să sporească măsurile de securitate.

Printre victime se află și un bulgar, în vârstă de 36 de ani, care era șoferul unuia dintre autobuzele în care se aflau turiții israelieni, scrie Novinite.

Aeroportul Burgas rămâne deocamdată închis, toate zborurile fiind deviate spre cel din Varna.

În aeroport au rămas cel puțin 64 de turișiti de origine israeliană, cărora li s-a asigurat mâncare și apă.

Atacul nu a fost revendicat până acum, însă ministrul israelian al apărării este de părere că în spatele incidentului s-ar afla grupări teroriste care au acţionat cel mai probabil la comanda Iranului.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a precizat că vor fi luate măsuri dure împotriva celor care se află în spatele atentatului.

Mai mulţi diplomaţi israelieni şi câteva echipe de medici specializaţi în tratarea victimelor atentatelor au sosit deja la Burgas pentru a ajuta la desfăşurarea anchetei.

Incidentul terorist de la Burgas a avut loc exact în ziua în care, în 1994, la Buenos Aires, a fost comis un alt atentat antiisraelian, soldat cu moartea a 85 de persoane. Atentatul din 18 iulie 1994 a vizat sediul din capitala argentiniană al Asociaţiei israeliene de ajutor reciproc.