Bulgaria a fost exceptată de la embargoul UE asupra petrolului rusesc până la finele lui 2024

Bulgaria a fost exceptată de la embargoul UE asupra petrolului rusesc până la finele lui 2024
Bulgaria, exceptată de la embargoul privind petrolul rusesc până la finele lui 2024, a anunțat premierul Kiril Petkov. Sursă foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Premierul bulgar Kiril Petkov a declarat că țara sa a fost scutită de embargoul UE pe petrolul rusesc până la finele anului 2024. Acesta și-a exprimat apoi satisfacția că liderii Uniunii au reușit să ajungă la un acord privin al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

Bulgaria mai poate să importe petrol rusesc până în 2014, inclusiv

Petkov a precizat că, astfel, Bulgaria va avea timp să-și adapteze rafinăriile la procesarea altor tipuri de petrol, informează CNN.

Premierul bulgar a precizat că detalii suplimentare despre noile sancțiuni decise de UE împotriva Rusiei vor fi anunțate în zilele următoare.

Totuși, el deja s-a arătat „bucuros” că noua rundă de sancțiuni „va trece” și că „fluxurile financiare ale Rusiei se vor opri”.

UE pregătește un embargo progresiv asupra importului de petrol rusesc

Luni, cei 27 de lideri din UE au convenit ca embargoul să vizeze inițial petrolul transportat pe cale maritimă. Asta înseamnă mai mult de „două treimi” din importurile lor din Rusia, a precizat președintele Consiliului UE, Charles Michel.

Acesta a mai afirmat că embargoul va „pune presiune maximă asupra Mosocovei pentru a încheia războiul”, căci îi reduce „o sursă uriașă de finanțare a mașinăriei de război”,

Decizia liderilor UE a fost prezentată de guvernul ungar, care s-a opus variantei inițiale a sancțiunilor, drept o victorie în fața Comisiei Europene.

Urmăriți B1TV.ro și pe