Bulgaria: Incendiu în apropiere de satul turistic Arbanasi, din nordul țării

Bulgaria: Incendiu în apropiere de satul turistic Arbanasi, din nordul țării
Un incendiu puternic a izbucnit joi în apropierea satului turistic bulgar Arbanasi, cu valoare istorică, fiind stins abia vineri dimineață. Din primele investigații, se pare că acesta a fost cauzat de neglijența...

Un incendiu puternic a izbucnit joi în apropierea satului turistic bulgar Arbanasi, cu valoare istorică, fiind stins abia vineri dimineață. Din primele investigații, se pare că acesta a fost cauzat de neglijența umană.

Șeful Brigăzii de Pompieri și Directoratului de Protecție Civilă, Nikolay Nikolov, a declarat că flăcările au cuprins peste 10 hectare de pădure de pin și a fost stins cu ajutorul elicopterului, relatează Novinite.

Operațiunea de stingere a incendiului a durat mai mult de șapte ore și a folosit inclusiv un avion oarticular și șapte mașini de pompieri. S-a intervenit, de asemenea, cu ajutorul armatei și a pompierilor.

Satul Arbanasi, din zona Velico Tarnovo, este cunoscut pentru istoria sa bogată și numărul mare de monumente, cum ar fi bisericile din secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, dar și exemple de arhitectură din curentul Renașterii Naționale Bulgare.

Ultima oră