Bulgaria RENUNȚĂ la obiecțiile față de noua lege ucraineană a educației

Bulgaria RENUNȚĂ la obiecțiile față de noua lege ucraineană a educației

Schimbare de macaz a oficialităților de la Sofia. Ambasadorul Bulgariei la Kiev, Krasimir Mincev, consideră că noua lege a educaţiei adoptată de Ucraina permite copiilor aparținând minorității bulgare din această țară să stăpânească pe deplin atât limba ucraineană, cât și cea bulgară.

Luarea de poziție a oficialului bulgar a avut loc în cadrul unei întâlniri cu ministrul ucrainean al Educației și Științei, Lilia Grinevici, notează TocPress, citată de BucPress.

“Vedem că legea educației oferă noi oportunități copiilor noștri de a cunoaște bine limbile ucraineană și bulgară” – a subliniat diplomatul. În mod special, ambasadorul Bulgariei la Kiev a făcut apel la ministrul educației din Ucraina să îmbunătățească nivelul de studiere și predare a limbii bulgare împreună cu limba ucraineană.

La rândul ei, Lilia Grinevici i-a propus ambasadorului bulgar să fie înființat un grup de lucru comun, care să lucreze în mod cuprinzător asupra curriculumului școlar pentru minoritatea bulgară în ceea ce privește elaborarea manualelor și pregătirea cadrelor didactice.

Schimbarea de macaz a Bulgariei a avut loc surprinzător de repede, după ce, inițial, Sofia se declarase nemulțumită de noua lege adoptată în Ucraina. Rămâne de văzut cât va rezista Bucureștiul și cu ce rezultate, în critica față de respectiva lege celezează etnicii români din Ucraina.