Bulgaria respinge apelul Cancelarului Germaniei de a închide toate stațiunile de schi din UE

Bulgaria respinge apelul Cancelarului Germaniei de a închide toate stațiunile de schi din UE
foto: Pixabay

Ministrul turismului din Bulgaria, Mariana Nikolova, respinge cererea cancelarului german, Angela Merkel, de a menține închise toate stațiunile de schi ale Uniunii Europene până la începutul lunii ianuarie.

Bulgaria respinge cerința a închide stațiunile de schi

Mariana Nikolova, a declarat într-o postare pe site-ul ministerului, că spre deosebire de majoritatea țărilor europene, care au luat treptat măsuri pentru a elimina restricțiile anti-COVID, Bulgaria introduce noi măsuri restrictive, ce intră în vigoare pe 27 noiembrie la ora 23:30 și continuă până pe 21 decembrie.

„Obiectivul este ca toate stațiunile turistice să aibă aceleași practici pentru a asigura sănătatea și siguranța turiștilor, iar Bulgaria să își protejeze statutul de destinație sănătoasă și sigură.

Până în prezent, putem spune cu siguranță că stațiunile de schi Borovets, Bansko și Pamporovo îndeplinesc cerințele ca urmare a investițiilor lor serioase”, a menționat Nikolova, citează sofiaglobe.com

„Inspecțiile efectuate de Ministerul Turismului au confirmat nivelul ridicat de siguranță și securitate în stațiunile de iarnă. Nu s-ar face compromisuri cu măsurile anti-epidemice”, a continuat ministrul bulgar al Turismului.

„La fel ca în sezonul estival, la fel și iarna, Bulgaria se va baza în principal pe turismul intern, precum și pe oaspeții din țările vecine din Balcani. Turiștii germani care practică sporturi de iarnă în Bulgaria sunt în general puțini la număr.

Ne așteptăm ca toți concetățenii noștri, de mâine, să respecte cu strictețe măsurile restrictive introduse de Guvern, astfel încât să putem sărbători calm și în siguranță sărbătorile de Crăciun și Anul Nou împreună cu cei dragi în locurile noastre preferate”, a concluzionat aceasta.

Angela Merkel cere UE să închidă pârtiile de schi – disputele între state

Noi diviziuni apar în cadrul UE, de această dată referitoare la restricțiile aplicate în sezonul de iarnă.

Amintim, Germania a cerut insistent cetățenilor săi să nu plece în străinătate în timpul vacanţei de Crăciun, mai ales la sejururi la schi. Măsurile de blocare a circulației au fost prelungite, iar guvernul federal intenționează să solicite UE să interzică – până la 10 ianuarie – sejururile la schi, pentru a evita răspândirea virusului.

Și Guvernul de la Roma pledează la rândul său, alături de autoritățile germane pentru închiderea pârtiilor de schi, cu toate că staţiunile de schi din Italia generează venituri anuale de circa 11 miliarde de euro, dintre care o treime provin din vacanţele petrecute de italieni în Alpi şi Dolomiţi de Crăciun şi Anul Nou.

„Dacă pârtiile trebuie să rămână închise, acest lucru ar trebui să se aplice întregii Europe”, a declarat marţi preşedintele regiunii Veneto, Luca Zaia, pentru ziarul Corriere della Sera.

Unul dintre statele care ar fi cel mai afectat de această măsură propusă la nivel european ar fi însă Austria, destinație cunoscută pentru vacanțele de iarnă. Astfel, Austria se opune vehement unei astfel de măsuri, deși una dintre staţiunile cele mai frecventate -Ischgl – a fost un important focar de contaminare iarna trecută, unde s-au infectat turişti veniţi din mai multe ţări europene.

„Pentru industria turistică din Austria şi turismul său de iarnă,pandemiade Covid-19 este o enormă ameninţare din orice punct de vedere, atât al sănătăţii dar şi economic. Dacă UE vrea cu adevărat acest lucru, va trebui să plătească”, a declarat marţi ministrul austriac al Finanţelor, Gernot Blümel, cerând despăgubiri echivalente cu 80% din aceste venituri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră