Bulgaria scurtează perioada de carantină la 10 zile, pentru contacții persoanelor depistate pozitiv, dar și pentru cetățenii care sosesc în țară

Bulgaria scurtează perioada de carantină la 10 zile, pentru contacții persoanelor depistate pozitiv, dar și pentru cetățenii care sosesc în țară
FOTO: Pixabay.com

Ministrul bulgar al Sănătății, Kostadin Angelov a emis un nou ordin în ziua de 22 octombrie, ce prevede scurtarea perioadei de carantină, de la 14 la 10 zile pentru persoanele care sosesc în țară, dar și pentru cei care sunt contacți ai oamenilor depistați pozitiv cu SARS-CoV-2, informează Sofia Global.

Decizia vine la o săptămâna de la anunțul făcut de premierul de la Sofia, ce anunța scurtarea perioadei de carantină. Hotărârea vine ca o soluție pentru a menține o stare bună a psihicului persoanelor care sosesc în țară, în contextul crizei sanitare.

Carantină de 14 zile, pentru persoanele depistate pozitiv

În aceste condiții, perioada de carantină pentru cetățenii depistați pozitiv cu COVID-19 nu se schimbă perioada de carantină. Aceștia vor sta în izolare tot 14 zile, în cazul în care sunt asimptomatici sau au simptome ușoare și se află la domiciliu, așa cum prevede legea.

Mai mult decât atât, potrivit sursei citate, persoanele care au fost tratate în spital pentru COVID-19 sunt nevoite să rămână la domiciliu pentru încă 14 zile. Totoadă, este valabil și în cazul persoanelor care au fost testate pozitiv, dar au refuzat tratamentul într-o unitate medicală.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”