Bulgaria vine cu soluții pentru ieftinirea carburanților: 50 de litri pe lună la preț redus. Ce prețuri se vor înregistra

Bulgaria vine cu soluții pentru ieftinirea carburanților: 50 de litri pe lună la preț redus. Ce prețuri se vor înregistra
Foto: Unsplash.com

Oficialii din Bulgaria doresc să efectueze o reducere semnificativă de preț la carburanți pentru cumpărătorii persoane fizice, dar cantitatea care poate fi cumpărată la un preț mai redus este limitată.

Reducere la carburanți din partea Bulgariei

Autoritățile bulgare  vor să  introducă un sistem prin care  cumpărătorii care sunt persoane fizice,  vor avea  parte de  reducere substanțială. Aceasta va fi de 25 de cenți pentru un litru de benzină și motorină, în schimb trebuie să fie în limita unui consum de 50 de litri într-o lună.

Ministrul adjunct al Energiei din Executivul de la Sofia, Plamen Danailov a declarat că  “Avem în vedere ca pentru 50 de litri de combustibil pe lună ar trebui să fie la un preț mai mic. O reducere de 25 de cenți pe litru la benzină și motorină”, conform Novinite.

Doar persoanele fizice vor beneficia de această reducere

„Acest lucru se va aplica persoanelor fizice, nu firmelor. Reducerea va fi primită direct, în momentul alimentării „, a adăugat ministrul. Conform acestuia,  50 de litri sunt suficienți și vor fi de ajuns pentru perioadă lungă de timp, a relatat sursa citate.

Ministrul Energiei a mai adăugat și faptul că „Sperăm să clarificăm toate detaliile cu comercianții în această lună și să începem chiar din această lună”.

În schimb, nu au fost comunicate informații cu privire la cum va fi  implementat mecanismul și nici cum vor fi returnați banii de reducere companiilor petroliere. De asemenea, nu se știe dacă de această reducere vor beneficia și  turiștii români, sau dacă ea va viza doar mașinile înmatriculate în Bulgaria, conform Economica.net.

În cazul în care se va și aplica mecanismul iar prețurile vor fi reduse cu 25 de eurocenți pe litru, bulgarii vor plăti cel mai mic preț pentru carburanți din Europa, evident, în limita celor 50 de litri, mai mic și decât prețul plafonat din Ungaria.

Totodată, mai multe state europene au încercat să ajute în această situație. Astfel că  autoritățile din mai multe țări din Europa au luat decizii  pentru a ajuta consumatorii afectați de majorarea prețurilor la carburanți. De exemplu, Polonia a scos TVA, Ungaria, Croația și Slovenia au plafonat prețurile la pompă. În plus, Germania a redus din taxe, pe când Franța oferă o reducere directă.

Cât despre România nu a luat decizii în ceea ce privește  prețurile carburanților pentru cumpărătorii persoane fizice, dar a  introdus o reducere cu 50 de bani  pe litru pentru transportatori.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:36 - A 58-a amânare în Dosarul „Loteria”, în care Maricel Păcuraru, patronul Realitatea PLUS, e acuzat de o fraudă de 5 milioane de euro
12:35 - Rușinea României: marii noștri artiști sunt „răsplătiți” de statul român cu pensii minime. Grav bolnav, Horia Moculescu, încă jurizează, bucurându-se doar de solidaritatea și apreierea breslei și a publicului
12:33 - Andreea Bălan, concurentă de temut la „America Express”. Din dorința de a ajunge mereu pe primul loc, artista nu respectă regulile emisiunii: „E malefică!”
12:26 - Ilie Dumitrescu l-a deranjat pe fostul internațional pe Gică Hagi în ziua în care a împlinit 58 de ani. „Nu știu cum nimeresc”
12:22 - Claudiu Năsui (USR), audiat ca martor la DNA, în dosarul Pițurcă – Țuțu – Romarm: „Am făcut plângeri de fiecare dată când mi s-a părut că sunt fapte penale” (VIDEO)
12:04 - Specialiștii estimează până la 10.000 de morți, după cutremurul de 7,8 care a lovit Turcia și Siria
12:03 - A decis să se mute într-un avion după ce și-a pierdut casa în urma unui incendiu. Povestea surprinzătoare a femeii nu a rămas fără ecou
11:54 - Șeful CJ Cluj, liberalul Alin Tișe, avertisment pentru Nicolae Ciucă: „I-am spus că dacă nu ține cont de proiectele noastre, îi voi cere demisia în fiecare zi” / Ironii la adresa ministrului PNL Marcel Boloș
11:49 - O nouă lege ar putea lăsa pietoni mulți români. Care sunt condițiile pentru a putea șofa mai departe
11:40 - Mercenarii și foștii militari din grupul american Mozart din Ucraina au dat faliment. Sunt acuzați de consum excesiv de alcool, scandaluri și nereguli financiare