Cadrele medicale străine infectate cu Ebola ar putea fi tratate în Statele Unite

Cadrele medicale străine infectate cu Ebola ar putea fi tratate în Statele Unite
Foto: nbcnews.com

Medicii și personalul medical străin infectat cu Ebola ar putea fi tratați în Statele Unite, se arată într-un document al Departamentului de Stat.

Autoritățile americane susține că aceasta ar fi singura modalitate pentru a convinge alte țări să trimită echipe medicale în Africa de Vest, informează The Washington Times.

Unele ţări „aşteaptă implicit şi explicit asigurări cu privire la evacuarea personalului medical” înainte de a accepta să-şi trimită echipele alături de experţi din Statele Unite şi voluntari ai Naţiunilor Unite aflaţi în statele africane, se arată în document.

„Statele Unite trebuie să dea dovadă de leadership şi să acţioneze aşa cum le cerem celorlalţi să o facă, prin primirea unor cetăţeni străini pe teritoriul ţării pentru tratament medical împotriva infectării cu virusul Ebola în timpul acestei crize”, mai precizează Departamentul de Stat american.

Peste 10.000 de persoane au fost infectate cu Ebola în Liberia, Sierra Leone şi Guineea, iar Statele Unite şi-au asumat un rol principal în combaterea epidemiei, subliniind că focarul trebuie lichidat în Africa de Vest.