California: Cel mai grav incendiu din istoria statului a făcut PRĂPĂD. Zeci de oameni au murit şi sute de persoane sunt date dispărute (VIDEO)

California: Cel mai grav incendiu din istoria statului a făcut PRĂPĂD. Zeci de oameni au murit şi sute de persoane sunt date dispărute (VIDEO)

Statul american California este scena unui adevărat dezastru. Echipele de căutare au descoperit rămășițele a cel puțin 42 de oameni uciși de incedniul devastator care a incinerat, practic, oraşul Paradise
Potrivit agenţiei Reuters, acesta este cel mai ucigaş incendiu de vegetaţie din istoria statului.

Cel mai recent număr de morți a fost anunțat de şeriful comitatului Butte Kory Honea. Autoritățile au găsit rămășițele a 13 victime într-un focar numit Camp Fire.
Incendiul a izbucnit joi la poalele munţilor din Butte County, la 280 de kilometri nord de San Francisco. Au fost distruse peste 7.100 de case și alte clădiri.

Honea a declarat că numărul dați dispăruți a rămas oficial la 228, adăugând că biroul său a primit de la persoane îngrijorate de starea celor apropiați peste 1.500 de solicitări. Șeriful a precizat că, în aceste cazuri, s-a reușit să se confirme că 231 de persoane sunt în siguranță, scrie hotnews.ro.

Peste 15.000 de structuri sunt amenințate în zonă de foc, iar fumul este atât de gros că în unele zone vizibilitatea este mai mică de jumătate de milă.
Cele mai multe victime și distrugeri sunt în orașul Paradise şi în preajma acestuia, unde flăcările au redus aproape toate clădirile la stadiul de cenușă și moloz încă de joi seara, după doar câteva ore de la izbucnire.

Autoritățile au precizat că alte două persoane au murit în weekend într-un dezastru separat, numit ”Incendiul Woolsey”, care a distrus 370 de structuri și a dus la evacuarea a circa 200.000 de oameni în zona muntoasă și de deal de lângă coasta Malibu din sudul Californiei.

Donald Trump a aprobat luni solicitarea guvernatorului Jerry Brown de declarare a stării de dezastru major, grăbind disponibilitatea acordării de fonduri federale de urgență pentru zonele afectate incendiu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

(Sursa video: Youtube)