California: Serie de 30 de cutremure succesive într-o singură noapte

California: Serie de 30 de cutremure succesive într-o singură noapte
O serie de 30 de cutremure succesive au fost înregistrate în apropiere de Los Angeles începând de marţi seara şi până miercuri dimineaţa, trei dintre acestea fiind resimţite de populaţie, informează LA...

O serie de 30 de cutremure succesive au fost înregistrate în apropiere de Los Angeles începând de marţi seara şi până miercuri dimineaţa, trei dintre acestea fiind resimţite de populaţie, informează LA Times.

Seismele au fost de mică intensitate și nu au produs pagube materiale.

Primul cutremur, cu magnitudinea 4,5, s-a produs marţi, la ora locală 23:23 (miercuri, 9:23, ora României), în orașul Yorba Linda, aproximativ 54 de kilometri sud-est de Los Angeles, urmat de o replică cu magnitudinea 2,2. Un alt seism, cu o magnitudine de 4,5 pe scara Richter, s-a produs în aceeaşi zonă miercuri, la ora locală 9:33 (19:33, ora României), urmat după 18 minute de o replică cu magnitudinea 3,4.

Kate Hutton, din cadrul biroului Institutului american de Geofizică USGS Pasadena, a precizat că în total s-au produs 30 de cutremure, în aceeași zonă.

Specialiștii sunt de părere că ar putea urma și alte replici. Zona este una activă, fiind situată pe falia San Andreas, care traversează statul California.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)