O lege a lui Carmen Dan l-a făcut pe un deputat de la Partida Romilor să pronunțe un cuvânt obscen: ”Din punctul meu de vedere, poţi să foloseşti termenul m*** în orice spaţiu şi în orice situaţie!”

O lege a lui Carmen Dan l-a făcut pe un deputat de la Partida Romilor să pronunțe un cuvânt obscen: ''Din punctul meu de vedere, poţi să foloseşti termenul m*** în orice spaţiu şi în orice situaţie!''
Foto: captură Pro TV

O inițiativă legislativă scrisă de ministrul Carmen Dan, care prevede puteri sporite pentru forțele de ordine, a trecut de Senat și a ajuns la dezbatere pe masa deputaților. Aceștia au vrut să ştie și dacă mesajele injurioase sau un număr de mașină obscen pot fi sancționate, notează stirileprotv.ro.

Adriana Săftoiu, deputat PNL: „Aş vrea să ştiu ce înseamnă acte sau gesturi obscene, expresii jignitoare sau vulgare. De exemplu, plăcuța celebră se încadrează în această lege?”

Secretar de stat în MAI: „De exemplu, dacă mă dezbrac în public.”

”Din punctul meu de vedere, poţi să foloseşti termenul m*** în orice spaţiu şi în orice situaţie”, a declarat Vasile Daniel, deputat de la Partida Romilor, citat de stirileprotv.ro.

Comisar-șef de poliție Geani Cătălin Nica, secretar general adjunct MAI: „Intervenţia noastră nu are legătură cu plăcuţele.”

Dacă această inițiativă legislativă, scrisă de Carmen Dan și Florin Iordache, va fi adoptată, poliţiştii vor putea folosi cătuşe, bastoane, sprayuri lacrimogene sau paralizante, electroşocuri sau pistoale cu bile ca să imobilizeze orice persoană bănuită că pune la cale acţiuni violente.

Opoziţia a acuzat că iniţiativa a apărut după mitingul diasporei din 10 august, pentru a-i intimida pe cei care vor să protesteze.

Urmăriți B1TV.ro și pe