Canada anunţă sancţiuni împotriva Alinei Kabaeva, presupusa iubită a lui Putin, precum şi a altor oficiali şi instituţii din Rusia

Canada anunţă sancţiuni împotriva Alinei Kabaeva, presupusa iubită a lui Putin, precum şi a altor oficiali şi instituţii din Rusia
În imagine: Alina Kabaeva, fostă gimnastă olimpică. Presa din Elveția susține că Vladimir Putin are doi copii cu ea. Sursă foto: Hepta - Alexander Polyakov

Canada a impus sancțiuni Alinei Kabaeva, presupusa iubită a președintelui rus Vladimir Putin. Fosta gimnastă olimpică este unul dintre cei 22 de apropiați ai regimului rus adăugați pe lista de sancțiuni din cauza invaziei în curs a Ucrainei de către trupele ruse.

Presupusa amantă a lui Putin, inclusă pe lista de sancțiuni

Regatul Unit a sancționat-o pe Kabaeva la începutul acestei luni și, de asemenea, s-a raportat că numele ei a apărut pe un proiect de listă a persoanelor care ar putea fi sancționate de Uniunea Europeană, scrie ctvnews.

La acea vreme, ministrul Afacerilor Externe Melanie Joly nu excludea să facă o mișcare similară, spunând că Canada a vrut să fie în pas cu aliații săi atunci când vine vorba de a impune sancțiuni persoanelor care au legături cu Putin.

Cea mai recentă rundă de sancțiuni, care include și patru instituții financiare, a intrat în vigoare vinerea trecută.

Canada a sancționat peste 1.500 de persoane și entități de când Rusia a anexat Crimeea în 2014.

Decizia luată de liderii UE

Liderii Uniunii Europene au convenit, în principiu, să reducă imediat 75% din importurile de petrol din Rusia, a declarat preşedintele Consiliului European, Charles Michel, într-un tweet pe 31 mai.

Acordul, care se așteaptă să fie aprobat oficial de cei 27 de lideri ai UE la sfârșitul unui summit de două zile mai târziu, pe 31 mai, prevede interzicerea a 90% din importurile de petrol rusești până la sfârșitul anului.

Aproximativ 10% din importuri vor fi scutite temporar de embargoul UE pentru a ajuta țările fără ieșire la mare, Ungaria, Slovacia și Republica Cehă. Aceste țări importă petrol rusesc prin conducte și nu îl pot înlocui cu ușurință.

Urmăriți B1TV.ro și pe