Canada: Atac armat la o moschee din Quebec. Cel puțin șase morți și opt răniți (VIDEO)

Canada: Atac armat la o moschee din Quebec. Cel puțin șase morți și opt răniți (VIDEO)
FOTO: Captură Video

UPDATE: Bilanțul atacului a ajuns la șase morți și opt răniți, informează Reuters.

Justin Trudeau, premierul Canadei, a catalogat atacul armat drept un atentat terorist.

”Condamnăm acest atentat terorism îndreptat împotriva unor musulmani care se aflau într-un loc de cult şi de refugiu”, a declarat Trudeanu, citat într-un comunicat.

Trudeau a transmis ”sincere condoleanţe familiei şi prietenilor persoanelor decedate” și le-a urat ”însănătoşire grabnică celor răniţi”.

Un atac armat a avut loc duminică seară la centrul cultural islamic din Quebec (sud-estul Canadei), unde a cauzat cel puțin patru morți și mai mulți răniți.

Un purtător de cuvânt al poliției din Quebec nu a confirmat numărul morților, dar a menționat că doi suspecți au fost reținuți și există posibilitatea ca un al treilea suspect să fi reușit să fugă.

O operațiune amplă a fost lansată de autorități după atacul armat care s-a produs după rugăciunea de seară. Conform martorilor, doi invidizi au intrat în moschee și au deschis focul asupra credincioșilor.

Canada: Atac armat la centrul cultural islamic din Quebec. Cel puțin patru morți și mai mulți răniți (VIDEO)

#DIRECT_ONE_io2lw8#

Premierul Quebecului, Philippe Couillad, a declarat pe contul săude Twitter că guvernul local este „mobilizat pentru a asigura securitatea populației din Quebec”.

Centrul cultural islamic din Quebec este cunoscut și pentru numele de marea moschee din Quebec și a mai fost ținta unor amenințări anul trecut, dar nu atât de gravă ca aceasta: un cap de porc lăsat în fața uneia dintre uși, chiar în timpul Ramadanului, informează Agerpres.