Cancelarul Austriei, despre criza refugiaților: Avem nevoie de o politică europeană comună (VIDEO)

Cancelarul Austriei, despre criza refugiaților: Avem nevoie de o politică europeană comună (VIDEO)
Foto: B1 TV

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a declarat marți că în ceea ce privește criza refugiaților este nevoie de o politică comuni la nivel european.

”Ajutarea oamenilor care fug de război este un drept în care am crezut întotdeauna. Să arătăm omenia UE, să ajutăm oamenii care își doresc pace și fug de război. Acesta a dus la dificutăți organizatorice. Pe de o parte avem umanitatea, pe de celaltă parte avem probleme de control și doar trei țări încearcă să facă ceva. Ele nu pot să asigure azil pentru acești oameni. Doar trei țări nu pot asigura politica UE. Din acest motiv o ședință a Consiliului European este atât de importantă pentru a ajuta țările de tranzit”, a declarat Faymann.

”Inițiativa europeană este de a susține țările de origine și tranzit cu fapte concrete și de a ajuta frontierele externe, Grecia, pentru a avea o graniță sigură. Să arate oamenilor care sunt în căutare de azil că nu vin cu speranțe false. Din acest motiv avem nevoie de o politică comună europeană”, a spus cancelarul austiriac.

”Ar trebui să discutăm despre ce este necesar. Ce se poate face în Siria pentru acești oameni care își caută libertatea și protecția. (…) Trebuie să cooperăm, nimeni nu trebuie să își piardă viața în căutarea protecției, dar trebuie să colaborăm. Va trebui să facem diferența între cei care au dreptul la azil și cei care nu au acest drept. Trebuie să facem acest lucru împreună. Este adevărat că și Austria a luat masuri la granița cu Ungaria. Trebuie să îi susținem pe toți voluntarii, cei care sunt extenuați”, a mai spus cancelarul Austriei.

Cancelarul Austriei, despre criza refugiaților