Cancelarul german Angela Merkel vrea să îi lase fără slujbe pe cei care postează pe Facebook mesaje negative la adresa imigranților

Cancelarul german Angela Merkel vrea să îi lase fără slujbe pe cei care postează pe Facebook mesaje negative la adresa imigranților
Foto: geo.tv

Cancelarul german Angela Merkel ar dori să îi lase fără slujbe pe cei care scriu pe Facebook mesaje considerate radicale împotriva migranților, potrivit ziarului german Die Welt, citat de flux24.ro. Și cei care dau share mesajelor vor fi la fel pedepsiți decizia șefului guvernului german a ieșit la iveală după ce jurnaliștii au surprins la New York o discuție între
Angela Merkel și șeful Facebook, Mark Zuckerberg.

În timpul convorbirii care a putut fi auzită într-un live transmis de la New York, Merkel i-a cerut lui Zuckerberg detalii despre acțiunea împotriva celor postează mesaje presupus rasiste pe rețeaua de socializare.

”Lucrezi la asta?”, l-a întrebat Merkel.
”Yeap”, a răspuns șeful Facebook. 

Potrivit unui avocat german, exprimarea nemulțumirii față de refugiați poate impinge lucrurile prea departe din greșeală.

Recent, antena germană a Facebook a promis „noi măsuri” pentru combaterea afirmațiilor presupus rasiste postate pe rețeaua de socializare, decizie care a necesitat intervenția guvernului german.

În acest context, ministrul de Justiție al Germaniei, Heiko Mass, a certut Facebook să „facă mai mult pentru ca rețeaua să nu devină o curte de recreație pentru extrema dreaptă”.

În ultimele săptămâni, pe fondul afluxului de refugiați din Europa a fost remarcată o creștere a numărului de comentarii xenofobe pe internet.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)