Cancelarul Germaniei, despre evoluția pandemiei COVID-19: „Ne aşteaptă luni foarte, foarte grele”

Cancelarul Germaniei, despre evoluția pandemiei COVID-19: „Ne aşteaptă luni foarte, foarte grele”
foto: Hepta.ro / DPA Images / Thierry Roge

Cancelarul german, Angela Merkel, a avertizat că următoarele luni vor fi foarte dure, în contextul creşterii zilnice a numărului de noi cazuri de coronavirus pe teritoriul Germaniei (peste 8.600 în ultimele 24 de ore), scrie PlagedTimes.com

Angela Merkel: „Ne aşteaptă luni foarte, foarte grele”

„Ne aşteaptă luni foarte, foarte grele. Lucrurile nu mai pot continua aşa”, a atras atenţia Angela Merkel, într-o conferinţă cu şefii grupului parlamentar conservator din landuri.

Cancelarul german este de părere că trebuie să se renunţe cel puţin până în februarie la evenimente de mari dimensiuni, chiar şi în spaţii exterioare. Deși nu a folosit în mod expres formula „un al doilea lockdown”, aceasta şi-a exprimat foarte ferm convingerea că virusul nu poate fi controlat „cu metode simple”.

Cancelarul Germaniei, îndemn către populație pentru reducerea, pe cât posibil, a interacțiunii sociale

Recent, cancelarul Germaniei, a cerut populației să reducă pe cât posibil contactele cu alte persoane, context în care a subliniat că situația este „și mai presantă” decât în urmă cu o săptămână, transmite Deutsche Welle.

Într-un mesaj video, Angela Merkel i-a rugat pe germani să se întâlnească în număr cât mai restrâns și cât mai rar cu alte persoane. Apelul lansat în urmă cu o săptămână, spune ea, rămâne valabil „cuvânt cu cuvânt”. „Reducerea contactelor sociale” este imperativul momentului, a mai spus cancelarul Germaniei, care a precizat că, de la apelul făcut în urmă cu o săptămână, situația epidemiologică din Germania s-a agravat considerabil.

În acel mesaj, Angela Merkel îi ruga fervent pe germani să reducă drastic contactele cu persoane din afara familiei, precum și să renunțe la călătoriile non-esențiale. Potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului, cancelarul încearcă astfel să arate cât de gravă este cu adevărat actuala situație generată de criza COVID-19.

Peter Altmaier, ministrul german al Economiei, a catalogat și el situația drept una dramatică, dar a avertizat totodată cu privire la o eventuală reducere a turației economice. În acest context, el a explicat, pentru trustul de presă Funke Mediengruppe, că nu consideră „necesar” un nou lockdown general.

De asemenea, ministrul Peter Altmaier a mai atras atenția că Germania nu poate continua să aplice măsuri anti-coronavirus diferite de la o regiune, la alta, având datoria să împiedice răspândirea necontrolată a virusului. „Avem nevoie de acțiuni urgente – atât pentru protecția sănătății, cât și pentru a nu periclita relansarea economiei”, a adăugat oficialul.