Candidatul la prezidențiale al Partidului Mișcarea Populară va fi ales în cadrul Congresului partidului

Candidatul la prezidențiale al Partidului Mișcarea Populară va fi ales în cadrul Congresului partidului

Congresul Partidului Mişcarea Populară va avea loc în toamnă, urmând să fie ales şi candidatul partidului pentru alegerile prezidenţiale, a declarat, luni, preşedintele interimar al PMP, Eugen Tomac, arătând că în perioada următoare vor fi pregătite şi listele partidului pentru europarlamentare.

Tomac a precizat, la o conferinţă de presă, că Partidul Mişcarea Populară este înregistrat oficial şi că organizarea a intrat într-o nouă etapă. „În perioada următoare vor fi înfiinţate filiale în toate localităţile din ţară, vom pregăti şi Congresul partidului pentru toamna acestui an şi sperăm că acest lucru să se întâmple cât mai curând (…) Vom deschide în perioada următoare listele pentru colegii care vor să se înscrie pentru a candida la alegerile europarlamentare, iar lista va fi validată de toţi membri partidului”, a spus Tomac.

Întrebat dacă Elena Băsescu se va afla pe listele PMP la europarlamentare, Tomac a spus că, din câte cunoaşte el, Elena Băsescu este la PDL şi că nu a avut discuţii cu ea în acest sens şi nu i-a propus să candideze din partea PMP.

Tomac a mai spus că „Partidul Mişcarea Populară este şi rămâne un partid al preşedintelui României pentru că este un partid al libertăţii şi drepturilor pentru toţi cetăţenii, al clasei de mijloc şi doreşte să promoveze principiile lui Traian Băsescu”.

Întrebat care va fi candidatul PMP la alegerile prezidenţiale Tomac a spus că la Congres se va decide aceste lucru, adăugând că acesta va fi din interiorul PMP.

Tomac a mai spus că obiectivul partidului este să adune cât mai mulţi lideri de dreapta şi nu exclude dialogul cu celelalte „figuri de dreapta”.

Tags: