Cântăreţul Tommy DeVito, membru fondator al grupului Four Seasons, a murit după ce s-a infectat cu Covid-19

Tommy DeVito, membru fondator al grupului Four Seasons, cvartetul cu armonie strânsă, care a devenit faimos la începutul anilor 1960 cu „Sherry” și alte hituri și a câștigat noi generații de fani când muzicalul de pe Broadway „Jersey Boys” a spus unui semifactual versiunea poveștii grupului, a murit luni în Henderson, Nev, la vârsta de 92 de ani.

Tommy DeVito a decedat dupa ce a fost testat pozitiv pentru SARS-CoV-2

Frankie Valli și Bob Gaudio, alți doi fondatori ai grupului, au fost cei care i-au anunțat moartea . O purtătoare de cuvânt a lui Valli a spus că bărbatul s-a stins din viață după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Tommy DeVito s-a mutat în Las Vegas în urmă cu zeci de ani, după ce a părăsit Four Seasons în 1970.

Crescând în circumstanțe dificile în New Jersey-ul natal, DeVito a fost, după propriile sale cuvinte, „un crescător de iad” în tinerețe, dar a găsit un scop în muzică. El a format o trupă numită Variety Trio împreună cu unul dintre frații săi și Nick Massi, care va deveni al patrulea membru al Four Seasons când grupul respectiv s-a format în jurul anului 1960.

Componenta cheie, totuși, a fost Valli, cu vocea sa. Într-un interviu din 2008 acordat publicației muzicale Goldmine, DeVito și-a amintit că trio-ul său a cântat în mod regulat la un bar din Belleville, NJ, când Valli, un adolescent cu șase ani mai tânăr decât el, se strecura să-i privească performând. El și ceilalți membri ai formației îl cunoșteau pe Valli din cartier.

„L-aș chema pe scenă și l-aș lăsa să cânte”, a spus Tommy DeVito, adăugând că „A coborât imediat, pentru că nu trebuia să fie acolo; era minor”.

În scurt timp, Frankie Valli a făcut parte din grup, care a trecut prin schimbări de nume și de linie înainte de a deveni Four Seasons. „Sherry”, hit-ul grupului, a ajuns în fruntea topurilor în 1962 și a urmat un flux de hit-uri, inclusiv „Walk Like a Man” (1963) și „Rag Doll” (1964).

DeVito nu și-a dezvăluit în întregime trecutul; el a făcut datorii, pentru un singur lucru, și a provocat tensiuni în cadrul grupului, scrie nytimes.com. În 1970, fie a fost forțat să plece, așa cum spun unele relatări, fie a părăsit grupul pentru că presiunile turneului erau prea mari, așa cum a explicat el.

A cheltuit repede orice bani a avut din perioada de glorie a grupului și și-a luat locuri de muncă lucrând în cazinouri și curățând case pentru a supraviețui.

Actorul Joe Pesci, un prieten încă din copilărie, a trăit cu DeVito pentru o vreme înainte ca el să fie faimos și, odată ce Pesci a reușit, a rambursat favoarea, ajutându-l pe Tommy DeVito obținându-i părți în filme, inclusiv „Casino” (1995), regizat și de Scorsese.

Totodată, DeVito a avut un anumit succes ca producător de discuri și a înregistrat un album de cântece populare italiene.