Capitala României este iar Budapesta și nu București: Greșeală de proporții a jurnaliștilor de la Wiener Zeitung (FOTO)

Capitala României este iar Budapesta și nu București: Greșeală de proporții a jurnaliștilor de la Wiener Zeitung (FOTO)

Evenimentele recente din România au făcut înconjurul lumii fiind prezentate pe larg în toate ziarele și agențiile străine. Numai că, unii jurnaliști au "reușit" în relatărilor lor să greșească cele mai elementare detalii geografice.

Jurnaliștii austrieci de la Wiener Zeitung au descris protestele și deciziile guvernului român pe larg atât în ziar cât și în online, numai că textul acestora începe cu mențiunea locației drept "Budapest".

Deși aceștia au sesizat greșeala ulterior și au modificat, acesta lucru a fost prea târziu deoarece numeroase persoane au apucat să fac print-screen-uri și să le distribuie pe internet.

De asemenea, când știrea este căutată pe Google, aceasta apare cu mențiunea originală de "Budapest".

Confundarea Bucureștiului cu Budapesta nu este însă un lucru neobișnuit. De-a lungul timpului numeroși artiști de renume mondial au făcut această gafă.

Primul care a “reaşezat" harta geografică a fost chiar megastarul anilor ’90, Michael Jackson. De la balconul Casei Poporului, regretatul artist ne-a gratulat cu primul “Hello, Budapest!” din istorie.

“Bună seara, Budapesta!”, a salutat solistul trupei Metallica, James Hetfield, fanii prezenți la Romexpo la un concert din 2010. Același lucru l-au făcut și celebra trupă britanică de rock Whitesnake, dar și rockerul Lenny Kravitz.

Aceeaşi confuzie a comis-o şi trupa britanică de trip-hop Morcheeba, prezentă la B’estivalul bucureştean, iar în 1995, solistul trupei de heavy metal, Iron Maiden, pe atunci Blaze Bayley, şi-a făcut intrarea cu un “Hello Budapest”, pe scena din Bucureşti.

O gafă mult mai uluitoare a venit însă din partea cântăreţei germane, Sandra, care salutat fanii cu un surprinzător “Bună seara, Moscova!".

Urmăriți B1TV.ro și pe